
KOŘENÍ
Koření každé jídlo nám provoní. A už dávno to není jen o pepři a soli. Koření dodá našemu jídlu chuť, barvu, podpoří jeho aroma a navíc má i spoustu prospěšných účinků. Historie používání koření se datuje už od starého Egypta jejichž recepty doplňoval koriandr, anýz, šafrán nebo máta. V Mezopotámii bychom pak kromě šafránu narazili také na tymián, fenykl nebo kmín. Za "zlatý věk koření" pak považujeme 13. století, kdy začaly první zámořské plavby a stateční mořeplavci přiváželi svým králům z exotických končin to nejbarevnější a nejchutnější koření. Dnes už seženeme koření z celého světa, které našemu pokrmu dodají punc exotiky, hru chutí a šmrnc.
Z INDIE, HIMÁLAJÍ NEBO FRANCIE
Indie je zemí koření. Právě ona nám ukázala Kurkumu, Trikatu nebo Psyllium. Kurkuma má lehce pikantní nádech a přidává se především do oblíbeného kari, ale zapamatovat si ji jen jako koření by byla velká škoda, protože podporuje naše trávení, játra, klouby, kosti i nervovou soustavu. Má pozitivní vliv na obranyschopnost a působí také jako antioxidant. Psyllium má vysoký obsah vlákniny, působí tak na normální funci trávicího traktu a střev. A Trikatu je směsicí pepře dlouhého, pepře černého a zázvoru. Kdo miluje ryby, ať si na ně přidá naši směs složenou z citronové trávy a kůry, pískavice, tymiánu, rozmarýnu, bazalky a černého pepře. Na pořádný kus masa nebo salátový dip je ideální "Provensálské koření" z tymiánu, majoránky, saturejky, rozmarýnu, bazalky, fenyklu a levandule
Seřadit podle Doporučujeme: Produkty jsou seřazeny podle názvu zboží vzestupně. Produkty, které nejsou skladem, jsou řazené na konci. V této sekci mají některé produkty nastavené umístění na konkrétních pozicích.