Přichází jaro. Čas, kdy se příroda probouzí k životu a i my sami cítíme potřebu proměny. Jednou z nejlepších cest, jak tento proces podpořit, je jarní detoxikace těla a mysli.
Sůl Inků - hrubozrnná
Sůl maras, Sůl inků, Peruánská sůl, Růžová sůl, Růžové zlato
- Základní množství 200 g
- Země původu Peru
Slané růžové krystalky plné minerálů přezdívané také jako “Růžové zlato Inků” nebo “Růžový poklad Inků” je staré dochucovadlo užívané v Peru již 4 tisíce let. Sůl Maras je ručně získávaná z podzemního pramene v těžko přístupných útrobách peruánských hor. Přibližně ve výšce 3 000 m n. m. se nachází silně tryskající pramen, ze kterého je již tisíce let těžena sůl. Tento pramen je rozveden do 3 500 terasovitých koryt a takto vzniklé doly se nazývají Salinas. Koryta jsou vystavena přímému slunci, a tak se voda zakrátko vypaří a v korytech zůstává pouze krystalická sůl.
Složení
Sůl Maras má krystalickou strukturu a díky vysokému obsahu minerálu je velmi ceněným potravinovým doplňkem. V soli je obsaženo především železo, hořčík, vápník, zinek a měď. Vysoký obsah těchto látek zbarvuje sůl do růžova.
Dávkování
Sůl Maras je skvělým pomocníkem při vaření a může se používat jako dochucovadlo všech pokrmů od mořských plodů, ryb až po masa, omáčky či saláty. I zahraniční šéfkuchaři oceňují chuť tohoto růžového pokladu. Oproti klasické kuchyňské soli, která nejenže může být původce onemocnění ledvin, jater, vysokého krevního tlaku či žlučových kamenů je také “obohacena” o sodík, chlór a další preparáty, které zabraňují hrudkovatění. Čistá, chutná a chemicky neupravovaná Sůl Maras je tedy v naší době doslova zázrakem. Sůl je také možno přisypat do vany při relaxačních koupelích.
Orgánové hodiny - jak funguje náš biologický čas?
Náš organismus je složitým a precizně nastaveným systémem, který nás provází každým okamžikem našeho života. Jak to funguje a jak mohou bylinky pomoci celému průběhu?