JAPONSKÉ ČAJE
Já řeknu Japonsko, ty řekneš čaj. Já řeknu kvalita, ty řekneš nejvyšší. Přesně to totiž vystihuje japonské zelené čaje! Pijí ho samurajové, císařská rodina, významní umělci i obyčejní rolníci. Čaj je pro Japonce symbolem klidu, harmonie a sounáležitosti. Byli to právě oni, kteří vdechli život čajovým obřadům a přidali pití čaje vyšší hodnotu. I to je důvod, proč mají japonské čaje punc kvality a vytříbenosti. A možná to je také tím, že se jeho pěstováním a sběrem zabývají už 13. století.
ZELENÁ PRO JAPONSKO
Udži, Jame, Kagošima či Mijazaki, pro nás japonské vesnice, pro pěstování čaje významné oblasti. Právě tady vznikají čaje Matcha, Gyokuro, Bancha či Sencha. Ale vůbec poprvé se Japonsko setkalo s čajovými lístky v 8. století n. l. a ve 12. století propašoval zenový mnich Eisai první semena čajovníku, která rozesel u svého chrámu na ostrově Kjúšú. Eisai propagoval pití čaje jako prostředek na dlouhověkost a povzbuzení při meditacích. Kultura pití čaje se pak rozšířila do celého Japonska a drží se dodnes. O tom svědčí i fakt, že pouze 2% celé produkce míří na zahraničních trh. Přitom v Japonsku nalezneme přes 46 milionů hektarů čajových polí.
Kdo miluje japonské čaje, ten miluje Gyokuro! Doslova "majstrštyk" japonských mistrů. Zelený nálev, trávové aroma, spoustu antioxidantů a povzbuzení. Co pijí Japonci každý den? Banchu! Větší lístky sklizené na konci léta patří k tomu nejběžnějšímu, co v Japonsku seženete. A kdo se nespokojí s klasikou, tomu přijde vhod Hojicha. Směs Senchi, Banchi a Kukichi jež se opražila a nabízí tak jemně dřevitou chuť bez známek trpkosti a svíravosti. A Matcha? Klasa mezi ostatními..
Seřadit podle Doporučujeme: Produkty jsou seřazeny podle názvu zboží vzestupně. Produkty, které nejsou skladem, jsou řazené na konci. V této sekci mají některé produkty nastavené umístění na konkrétních pozicích.