Potřebujete poradit?

+420 774 658 832 (9–15h)

Nákupní košík(0)

Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

CZK / EUR
Černé čaje

Černé čaje

Víte, že Earl Grey je údajně pojmenován po britském premiérovi Charlesi Greyovi? Čaje na Srí Lance se začali pěstovat až po tom, co tamní kávové plantáže zdecimovaly choroby a nebo že do indického Darjeelingu nepřidáváme žádné dochucovadla, protože bychom tak znehodnotili jeho nezaměnitelnou chuť? Černé čaje jsou totiž plné příběhů, chutí i barev a je na čase, abyste do jejich světa pronikli i vy. Nebo už si Vás podmanili?

K SNÍDANI I NA ODPOLEDNÍ DÝCHÁNEK

Do Evropy se první čaje dostaly během 17. století a byly to právě černé čaje, které cestu přes půl světa přečkaly téměř bez úhony. Fermentace totiž zapečetila vůni i barvu a narozdíl od zelených čajů, tak chutnali úplně stejně jako by ani žádnou cestu neabsolvovaly. To je také důvod proč mají Evropané černé čaje zaryté hluboko pod kůží. A jak ze zelených listů dostaneme měděný nálev? Právě zmíněnou fermentací, kdy se nechají lístky nechají zavadnout, mechanicky poškodit a zoxidovat. Celý proces však nesmí trvat déle jak dvě hodiny, aby čaj neměl příliš hořkou a zemitou chuť. Dnes jsou největšími producenty indický Darjeeling a Assam, Srí Lanka a až poté jsou Čína a Japonsko

Ráno a Earl Grey. To jsou téměř synonyma. Černý čaj se silicí bergamotu probudí každé ospalé ráno. Jestliže jste příznivci klasiky, určitě neodmítnete naše pozvání na šálek temného Pu Erhu. Kdo si potrpí na hru chutí ten sáhne po indickém Darjeelingu nebo zlatu z Nepálu.


Filtr
55159

Seřadit podle

6 produktů
Hledání