Hojicha - pražený japonský čaj

Minimální trvanlivost 01/03/2022
Země původu Japonsko
Sklizeno Jaro 2020

Přepnout na €

Vyberte množství

Zobrazit další varianty


Vaše cena 177 Kč

Popis

HLAVNÍ ÚČINKY: 

  • Normální střevní mikroflora 
  • Optimální funkce střevního traktu
  • Antioxidant
  • Pozitivně ovlivňuje stav pokožky
  • Podpora kognitivních funkcí

DÁVKOVÁNÍ

  • 2 zarovnané čajové lžičky zalijeme 200 ml horké vody (1 polévková lžíce na 0,5l)
  • Teplota vody by měla být 70°C (přibližně 2 minuty po dosažení varu)
  • Louhujeme zakrytý 6070 vteřin a poté scedíme
  • Výluh můžeme využít celkem 3x 
  • Doporučujeme popíjet během jídla nebo po něm

Myslíte si, že čaj může být pouze z čajových lístků nebo že zelený čaj musí mít jen travnatou barvu? Oba tyto mýty rozbíjí Hojicha (hódžiča). Japonský poklad, který se získává z větviček, stonků i lístků, poté praží a výsledný nálev má tak mahagonovou barvu. A chuť?  Ojedinělá. Jako bychom smíchali vánoční cukroví a horké kaštany.

NEPLÝTVAT, ALE VYTVOŘIT NOVÝ DRUH

Objevení čaje Hojicha, dá-li se tomu tak říkat, je vlastně dílem náhody. Ve 20. letech 19. století začali japonští pěstitelé smýšlet více ekonomicky a začali zpracovávat i odpad, který vznikl při zpracování čaje Bancha a Sencha. Větvičky i stonky upražili, výsledná chuť je mile překvapila a dala tak vzniknout novému druhu. Vždyť samotný název Hojicha v překladu znamená pražený čaj. Máme tedy štěstí, že japonští pěstitelé byli osvíceni bezodpadovou metodou a dali tak vzniknout novému čaji.


nechcete přijít o žádné novinky?

Vyplňte svůj e-mail a budete dostávat pravidelné informace o všech akcích a slevách.

Přihlášení

Zapomněli jste heslo? Pošleme Vám nové.
Jste tu poprvé? Vytvořte si nový účet.

Dotaz na produkt

Načíst