Potřebujete poradit?

+420 774 658 832 (9–16h)

Nákupní košík(0)

Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

CZK / EUR

Hojicha - pražený japonský čaj

  • Základní množství 100 g
  • Země původu Japonsko
  • Sklizeno Jaro 2020
  • Minimální trvanlivost 01/03/2022

182 Kč

100 g

ks
Slevy při odběru více kusů

skladem Kdy zboží obdržím?

1 ks
100 g
182 Kč / ks
sleva2%
2 ks
200 g
178 Kč / ks
sleva5%
3 - 4 ks
300 - 400 g
173 Kč / ks
sleva8%
5 a více
500 g a více
167 Kč / ks
Popis
  • Jedna dávka 1 - 2 lžičky
  • Příprava Nálev
  • Množství 200 ml
  • Teplota vody 70°C
  • Louhování 2 minuty

HLAVNÍ ÚČINKY: 

  • Normální střevní mikroflora 
  • Optimální funkce střevního traktu
  • Antioxidant
  • Pozitivně ovlivňuje stav pokožky
  • Podpora kognitivních funkcí

DÁVKOVÁNÍ

  • 2 zarovnané čajové lžičky zalijeme 200 ml horké vody (1 polévková lžíce na 0,5l)
  • Teplota vody by měla být 70°C (přibližně 2 minuty po dosažení varu)
  • Louhujeme zakrytý 60 až 70 vteřin a poté scedíme
  • Výluh můžeme využít celkem 3x 
  • Doporučujeme popíjet během jídla nebo po něm

Myslíte si, že čaj může být pouze z čajových lístků nebo že zelený čaj musí mít jen travnatou barvu? Oba tyto mýty rozbíjí Hojicha (hódžiča). Japonský poklad, který se získává z větviček, stonků i lístků, poté praží a výsledný nálev má tak mahagonovou barvu. A chuť?  Ojedinělá. Jako bychom smíchali vánoční cukroví a horké kaštany.

NEPLÝTVAT, ALE VYTVOŘIT NOVÝ DRUH

Objevení čaje Hojicha, dá-li se tomu tak říkat, je vlastně dílem náhody. Ve 20. letech 19. století začali japonští pěstitelé smýšlet více ekonomicky a začali zpracovávat i odpad, který vznikl při zpracování čaje Bancha a Sencha. Větvičky i stonky upražili, výsledná chuť je mile překvapila a dala tak vzniknout novému druhu. Vždyť samotný název Hojicha v překladu znamená pražený čaj. Máme tedy štěstí, že japonští pěstitelé byli osvíceni bezodpadovou metodou a dali tak vzniknout novému čaji.

Na japonském trhu je už Hojicha za ta léta stálicí a proniká i do ostatních států. A nezůstává pouze u čaje. Hojicha je doplňkem také několika chlazených nápojů i dezertů.

ZPRACOVÁVÁNÍ ČAJE

Dnes se k výrobě čaje Hojicha nepoužívá pouze zbytkový materiál, ale vyrábí se z pozdně sesbíraných lístků japonského čaje Bancha a příležitostně se ke zpracování použije i kvalitnější Sencha, ale tam se již obsahu větviček a stonků nevyhneme. 

Čajovníky se pěstují na přímém slunci, aby se v lístcích vytvořilo co nejvíce katechinů, které slouží jako ochrana před slunčním zářením a zároveň mají antioxidační účinky. Po sběru se listy napařují v horké páře a následně se praží na dřevěném uhlí, dokud nemají listy hnědou barvu. Tento proces má pak za následek, že v čaji je pouze zanedbatelné množství kofeinu.  

MÍSTO KÁVY NEBO K DOBRÉ VEČEŘI

Tou největší výhodou čaje Hojicha je, že se může popíjet po celý den, protože neobsahuje téměř žádný kofein. Zároveň nám však svou chutí i vůní arabský mok připomíná. Má příznivý vliv na zažívání, a tak si ho můžeme dopřát i během oběda nebo dobré večeře. A nemusíme se obávat, že večer nezahmouříme oko. 

Hojicha je také skvělým doplňkem antioxidantů, které pročistí náš organismus od volných radikálů což má příznivý vliv na naší pleť. Má hřejivé účinky a nás potěší především během zimních měsíců, kdy se jen tak zabalíme do deky. A s lehce nasládlým, karamelovým společníkem to půjde snadno.

JAK NA PŘÍPRAVU

Dvě čajové lžičky přelijeme horkou vodou (2dl), která by měla mít 70°C. Toho docílíme tak, že po dosažení varu, necháme dvě minutky vodu v konvici odstát. Zarytý hrneček louhujeme velmi krátce, stačí 6070 vteřin a přecedíme. Výluh pak můžeme ještě 3x využít, ale dobu louhování protáhneme na minutu a půl. Každý dalsí nálev nám poodkryje nové vůně i chutě.

A nezapomeňte vyzkoušet i letní podobu! Příprava probíhá stejně jen s tím rozdílem, že do připraveného hrnečku přidáme několik kostek ledu. Můžeme ozvláštnit několika kapkami pomerančové nebo citronové šťávy a přidat mátu na ozdobu.

Nálev se nám hned po zalití začne zabarvovat do červenohnědé, chuť je nasládlá s karamelovými a ořechovými tóny. Může nám připomínat i právě upečené cukroví a horké kaštany. V zimních měsísch tak naladí stoprocentní vánoční atmosféru. Aroma připomíná kávu.

 

Svět bylin
JARO JE TADY! ČAS NA DETOX

JARO JE TADY! ČAS NA DETOX

Jaro je symbolem změn! Podpořte správnou funkci svého organismu očistou. Hned několik bylinek Vám v tom pomůže.

Číst více
Japonská Hojicha - účinky a příprava

Japonská Hojicha - účinky a příprava

Jak si v práci zpříjemňujete odpoledne vy? My kvalitními čaji a jedním z nich je Hojicha - japonský pražený čaj!

Číst více

Dotaz na produkt Zavřít
Načíst
Kdy zboží obdržím? Zavřít

60 ks skladem

Česká pošta - Balík do ruky 92 Kč ve čtvrtek 24. 6.
Česká pošta - Balíkovna 65 Kč ve čtvrtek 24. 6.
Česká pošta - Balík na poštu 79 Kč ve čtvrtek 24. 6.
Zásilkovna - Výdejní místo 66 Kč ve čtvrtek 24. 6.
PPL Parcel CZ private 99 Kč ve čtvrtek 24. 6.
Osobní odběr: Jablonec nad Nisou zdarma zítra
Hledání