Potřebujete poradit?

info@herbal-store.cz

Nákupní košík(0)

Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

CZK / EUR

Hojicha - pražený japonský čaj

  • Základní množství 100 g
  • Země původu Japonsko

189 Kč

100 g

ks
Slevy při odběru více kusů

skladem Kdy zboží obdržím?

1 ks
100 g
189 Kč / ks
sleva2%
2 ks
200 g
185 Kč / ks
sleva5%
3 - 4 ks
300 - 400 g
180 Kč / ks
sleva8%
5 a více
500 g a více
174 Kč / ks
Popis
  • Jedna dávka 1 - 2 lžičky
  • Příprava Nálev
  • Množství 200 ml
  • Teplota vody 70°C
  • Louhování 2 minuty

HLAVNÍ ÚČINKY: 

  • Normální střevní mikroflora 
  • Optimální funkce střevního traktu
  • Antioxidant
  • Pozitivně ovlivňuje stav pokožky
  • Podpora kognitivních funkcí

DÁVKOVÁNÍ

  • 2 zarovnané čajové lžičky zalijeme 200 ml horké vody (1 polévková lžíce na 0,5l)
  • Teplota vody by měla být 70°C (přibližně 2 minuty po dosažení varu)
  • Louhujeme zakrytý 60 až 70 vteřin a poté scedíme
  • Výluh můžeme využít celkem 3x 
  • Doporučujeme popíjet během jídla nebo po něm

Myslíte si, že čaj může být pouze z čajových lístků nebo že zelený čaj musí mít jen travnatou barvu? Oba tyto mýty rozbíjí Hojicha (hódžiča). Japonský poklad, který se získává z větviček, stonků i lístků, poté praží a výsledný nálev má tak mahagonovou barvu. A chuť?  Ojedinělá. Jako bychom smíchali vánoční cukroví a horké kaštany.

NEPLÝTVAT, ALE VYTVOŘIT NOVÝ DRUH

Objevení čaje Hojicha, dá-li se tomu tak říkat, je vlastně dílem náhody. Ve 20. letech 19. století začali japonští pěstitelé smýšlet více ekonomicky a začali zpracovávat i odpad, který vznikl při zpracování čaje Bancha a Sencha. Větvičky i stonky upražili, výsledná chuť je mile překvapila a dala tak vzniknout novému druhu. Vždyť samotný název Hojicha v překladu znamená pražený čaj. Máme tedy štěstí, že japonští pěstitelé byli osvíceni bezodpadovou metodou a dali tak vzniknout novému čaji.

Na japonském trhu je už Hojicha za ta léta stálicí a proniká i do ostatních států. A nezůstává pouze u čaje. Hojicha je doplňkem také několika chlazených nápojů i dezertů.

ZPRACOVÁVÁNÍ ČAJE

Dnes se k výrobě čaje Hojicha nepoužívá pouze zbytkový materiál, ale vyrábí se z pozdně sesbíraných lístků japonského čaje Bancha a příležitostně se ke zpracování použije i kvalitnější Sencha, ale tam se již obsahu větviček a stonků nevyhneme. 

Čajovníky se pěstují na přímém slunci, aby se v lístcích vytvořilo co nejvíce katechinů, které slouží jako ochrana před slunečním zářením a zároveň mají antioxidační účinky. Po sběru se listy napařují v horké páře a následně se praží na dřevěném uhlí, dokud nemají listy hnědou barvu. Tento proces má pak za následek, že v čaji je pouze zanedbatelné množství kofeinu.  

MÍSTO KÁVY NEBO K DOBRÉ VEČEŘI

Tou největší výhodou čaje Hojicha je, že se může popíjet po celý den, protože neobsahuje téměř žádný kofein. Zároveň nám však svou chutí i vůní arabský mok připomíná. Má příznivý vliv na zažívání, a tak si ho můžeme dopřát i během oběda nebo dobré večeře. A nemusíme se obávat, že večer nezahmouříme oko. 

Hojicha je také skvělým doplňkem antioxidantů, které pročistí náš organismus od volných radikálů což má příznivý vliv na naší pleť. Má hřejivé účinky a nás potěší především během zimních měsíců, kdy se jen tak zabalíme do deky. A s lehce nasládlým, karamelovým společníkem to půjde snadno.

JAK NA PŘÍPRAVU

Dvě čajové lžičky přelijeme horkou vodou (2dl), která by měla mít 70°C. Toho docílíme tak, že po dosažení varu, necháme dvě minutky vodu v konvici odstát. Zarytý hrneček louhujeme velmi krátce, stačí 6070 vteřin a přecedíme. Výluh pak můžeme ještě 3x využít, ale dobu louhování protáhneme na minutu a půl. Každý další nálev nám poodkryje nové vůně i chutě.

A nezapomeňte vyzkoušet i letní podobu! Příprava probíhá stejně jen s tím rozdílem, že do připraveného hrnečku přidáme několik kostek ledu. Můžeme ozvláštnit několika kapkami pomerančové nebo citronové šťávy a přidat mátu na ozdobu.

Nálev se nám hned po zalití začne zabarvovat do červenohnědé, chuť je nasládlá s karamelovými a ořechovými tóny. Může nám připomínat i právě upečené cukroví a horké kaštany. V zimních měsících tak naladí stoprocentní vánoční atmosféru. Aroma připomíná kávu.

 

Svět bylin
Jak přirozeně podpořit plodnost

Jak přirozeně podpořit plodnost

Jako vždycky tu jsou na pomoc i bylinky! Než se pustíte do složitých léčebných postupů, dejte šanci matce přírodě odvést svou práci.

Číst více
Jaké bylinky sbírat na jaře a jak je využít

Jaké bylinky sbírat na jaře a jak je využít

Říká se, že v přírodě není rostlina, aby na něco nebyla. Které ale sbírat zrovna na jaře a co za účinky můžeme očekávat?

Číst více

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
Kdy zboží obdržím? zavřít

1000 ks skladem

Česká pošta - Balík do ruky ve středu 29. 5. 99 Kč
Česká pošta - Balíkovna ve středu 29. 5. 75 Kč
Česká pošta - Balík na poštu ve středu 29. 5. 85 Kč
Zásilkovna - Výdejní místo ve středu 29. 5. 70 Kč
PPL Parcel CZ private ve středu 29. 5. 105 Kč
Osobní odběr: Jablonec nad Nisou ve středu 29. 5. zdarma

Termíny doručení jsou závislé na aktuální situaci a kapacitách přepravních společností.

Hledání

Cookies

Naše společnost používá soubory cookie ke správnému fungování vašeho oblíbeného e-shopu, k přizpůsobení obsahu stránek vašim potřebám, ke statistickým a marketingovým účelům. Kliknutím na tlačítko přijímám nám udělíte souhlas s jejich sběrem a zpracováním a my vám poskytneme ten nejlepší zážitek z nakupování.

Vaše nastavení souborů cookie

Zde máte možnost přizpůsobit soubory cookie v souladu s vlastními preferencemi a později podrobněji nastavit nebo kdykoli vypnout v patičce webu.

Technické cookies jsou nezbytné pro správné fungování webu a všech funkcí, které nabízí.

Personalizaci provádíme na základě vámi prohlíženého zboží. Dále pak upravujeme zobrazovaný obsah podle toho, co vás zajímá.

Tyto cookies nám umožňují měření výkonu našeho webu a za pomoci získaných dat pak můžeme zlepšovat zážitek z nakupování našim zákazníkům.

Tyto cookies jsou využívány reklamními a sociálními sítěmi včetně Googlu pro přenos osobních údajů a personalizaci reklam, aby pro vás byly zajímavé.