Potřebujete poradit?

+420 774 658 832 (9–15h)

Nákupní košík(0)

Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

CZK / EUR

Japonská Hojicha - účinky a příprava

4.2.2021

Jak si v práci zpříjemňujete odpoledne vy? My kvalitními čaji a jedním z nich je Hojicha - japonský pražený čaj!

Vznikl vlastně takovou náhodou. Protože japoským výrobcům se zželelo zbytků, které zůstávaly po zpracování takových čajových velikánů jako je Sencha a Bancha, zkusili je opražit a Hojicha byla na světě. A s vymýšlením názvu si objevitelé velkou hlavu nedělali, protože Hojicha znamená jednoduše "pražený čaj".

Jeho chuť je mírně napražená a dřevitá s kaštanovými a citronovými podtóny. Spíše než zelený čaj připomíná pražené oolongy nebo obilnou kávu. A nemusíte se bát, Hojicha je bez známek trpkosti. Nálev má pak jemně hnědou barvu.

ÚČINKY

Jelikož se jedná o pražený zelený čaj tak jeho účinky jsou:

  • Normální střevní mikroflora
  • Optimální funkce střevního traktu
  • Antioxidant
  • Pozitivně ovlivňuje stav pokožky
  • Podpora kognitivních funkcí

DÁVKOVÁNÍ

  • 2 zarovnané čajové lžičky zalijeme 200 ml horké vody (1 polévková lžíce na 0,5l)
  • Teplota vody by měla být 70°C (přibližně 2 minuty po dosažení varu)
  • Louhujeme zakrytý 60 až 70 vteřin a poté scedíme
  • Výluh můžeme využít celkem 3x
  • Doporučujeme popíjet během jídla nebo po něm

NÁLEV

VÝLUH

Hledání