Její domovinou je Indie, poznávacím znamením sytě oranžová barva a chuť ostrá jako břitva. To je Kurkuma. Svatý grál indické kuchyně, který dostal příležitost i v té evropské. Ale nemusíme ji přidávat pouze do polévek, omáček či salátů.. My Vám dneska představíme nápoj, který prohřeje až do morku kostí a navíc posílí naše zdraví! A navíc poznáte, proč se Kurkumě přezdívá "zlaté mléko".

Co budeme potřebovat
2 lžičky Kurkumy v prášku
250 ml mléka
Skořici, popřípadě kajenský pepř
Kousek másla a lžičku medu
Postup
- Kurkumu přidáme do 1/4l teplého mléka a promícháme.
- Následně přidáme půl lžičky skořice a vaříme na mírném plamenu ještě 3 minuty.
- Kurkumu stáhneme z plotny a přidáme med (nepřidáváme však v době, kdy se nápoj vaří, abychom nespálily účinné látky).
- Na zjemnění přidáme trochu másla a promícháme.
- A komu je pořádná zima, může společně se skořicí přidat i kajenský pepř.
- Podáváme horké.
KURKUMOVÉ BENEFITY
Víte, proč je kurkuma ve světě tak populární? Možná právě pro některý z těchto účinků.
- Podporuje normální trávení
- Má vliv na normální činnost jater, což má pak za následek normální stav pokožky
- Působí na kardiovaskulární, nervovou a dýchací soustavu
- Pozitivně působí na imunitní systém a stav kloubů
- Kurkuma je také antioxidantem